סודה – תרופה שיש בכל בית

.

 

סודה – תרופה שיש בכל בית     ד"ר יעל טוקצ'ינסקי

אבקת סודה לשתיה משמשת ברפואה העממית לטיפול בבעיות שונות המטרידות אותנו. כאב גרון, מיגרנה, כוויות ואפילו קשקשים.

אבקת סודה היתה במשך שנים מוצר ששימש מעבדות בלבד ורק לאחר המצאת שיטה חדשה ליצור סודה  היא נכנסה לשימוש הקהל הרחב – במטבח, בקונדיטוריות וגם לשימוש ביתי יום-יומי. שימוש בסודה נפוץ באפיה, להכנת משקאות ובשר וכחומר ניקוי רב-עוצמה. סודה נטולה רעילות לחלוטין ולכן הינה חומר ניקוי אידיאלי במיוחד כשמדובר בכלי אוכל.

לסודה יש גם שימושים רפואיים. בעזרתה מטפלים בסוגים מסויימים של אבני כליה, אצידוזיס, דלקות פרקים, מחלת גאוט ואבני כיס מרה.

סודה עוזרת להוציא מהגוף מתכות כבדות (כספית, עופרת, קדמיום, בריום) ואיזוטופים רדיו-אקטיבים. יש מחקרים על השפעה חיובית של סודה על מחלות הכליה ועל מצבי ההלם לאחר הזרקתה דרך הוריד. והרופא-אונקולוג איטלקי ד"ר  טוליו סימונצ'יני (Tullio Simoncini) פיתח שיטת טיפול במחלות סרטניות בעזרת סודה. הוא מטפל בסוגים רבים של הסרטן בשיטה זולה, פשוטה ויעילה, כאשר זמן הטיפול שונה בסוגים שונים של סרטן: במקרים מסויימים הטיפול נמשך חודשים, במקרים אחרים (למשל, במקרה של סרטן השד) ימים בלבד!

שימוש בסודה לשתיה ברפואה העממית

לכאב בגרון: יש להמיס 2 כפיות סודה בכוס מים חמימים ולגרגר.

לריכוך הגרון בזמן שיעול חזק ולדילול הליחה: יש להמיס כפית סודה בכוס מים רותחים ולשתות לפני השינה

לנזלת: מומלץ לטפטף תמיסת סודה לאף. אם יש נזלת מסיבית – לעשות שטיפות אף במי סודה

לאחר דימום כבד, שלשולים, הקאות, קדחת מלווה בזיעה מרובה ברפואה העממית נותנים לחולה לשתות תמיסת סודה: ממיסים בכוס מים חמים 1/2 כפית סודה וכוס מלח  ונותנים לחולה לשתות כף מהתמיסה כל 5 דקות. התמיסה הנ"ל מועילה גם לאנשים הסובלים ממחלת הנסיעה.

    סודה לא פוגעת בהפרשת הזיעה, אך מנטרלת את הריחות. לכן, סודה הינה דאודורנט טבעי מעולה. לניטול ריח של זיעה מומלץ לעבור על בית השחי עם חתיכת צמר גפן טבולה בתמיסת מי סודה או פשוט לפזר את הסודה בבית השחי ביד או בעזרת מלחיה. אם תעסו קלות את הסודה אל תוך העור לא יהיה ריח של זיע במשך 24 שעות רצופות.

מומלץ לנגב את מקום עקיצת חרקים בחתיכת צמר גפן טבול במי סודה למניעת הגירוד ולמניעת הכנסת הזיהום למקום העקיצה.

לעור קשה במרפקים ניתן לעשות אמבטיה מיוחדת. לשם כך מכינים ליטר של מי סבון חמים, מכניסים אותם לגיגית, מוסיפים 50 גר' סודה ומערבבים. למרוח קרם לחות על המרפקים ולהכניס אותם לגיגית ל-10 דקות. לאחר מכן לשפשך עור על המרפקים בספוג קשיח (לופה), שוב למרוח קרם לחות ולהכניס את המרפקים לגיגית ל-10 דקות נוספות. כעבור 10דקות לנגב את המרפקים ולמרוח קרם לחות בפעם נוספת. יש לחזור על התהליך במשך 10 ימים.

 לבצקות ועייפות הרגליים לקראת סוף היום ניתן לעזור בעזרת אמבטיית סודה לרגלים. לשם כך יש להמיס בגיגית  0.5 כוס סודה ב-10 ל' מים חמים ולשבת 10 דקות עם הרגלים בגיגית.

 לצרבת וגיהוק (אצל מבוגרים בלבד): להמיס בכוס מים 1/2 כפית סודה לשתיה, להוסיף 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי וכשהמים "ירתחו" מבועות – לשתות. אין להשתמש בשיטה זאת לעיתים קרובות כי אז הסודה יכולה לפגוע בעיכול ואף להחמיר את הצרבת.

לטיפול בכוויה: יש להמיס כף גדוש של אבקת סודה בכוס מים ולעשות רטיה עם התמיסה על הכוויה.

לטיפול בקשקשים: במקום להשתמש בשמפו, להרטיב את השיער ולשפשף אל תוך הקרקפת אבקת סודה. לשטוף עם המים. לחפוף ראש רק בצורה כזאת עד שהקשקשים יעלמו (כל אחד והקצב שלו). לא להיבהל אם בהתחלה שיער יהיה יותר יבש. פעילות בלוטות החלב יתחדש במהרה.

לטיפול בחצ'קונים: יש לעשות עיסה מפתיתי שיבולת שועל טחונים למצב של קמח וסודה. לכל כוס קמח שיבולת שועל יש לקחת כפית סודה. להוסיף מים עד לקבלת עיסה סמיכה ולהניח אותה על החצ'קונים. להשאיר ל1/4 שעה ואחר-כך לנקות את הפנים בעזרת חתיכת צמר גפן והמון מים.

לטיפול במיגרנה: מומלץ כל יום להמיס 1/2 כפית סודה בכוס מים ולשתות 30 דקות לפני האוכל. ביום ראשון – כוס אחד לפני ארוחת צהרים, ביום שני – כוס אחד לפני ארוחת צהרים+כוס אחד לפני ארוחת ערב. ביום שלישי – 3 כוסות וכן הלאה עד שתשתו 7 כוסות במשך היום. החל מיום שמיני. תתחילו להוריד כל יום כוס מי סודה שתשתו: ביום שמיני תשתו 6 כוסות, ביום תשיעי – 5 כוסות וכן הלאה עד תום הטיפול.

 בפריחה אלרגית מומלץ לעשות אמבטיות במי סודה.

לכאבי שרירים: יש לקחת עלי כרוב, לסבן אותם, לפזר עליהם סודה ביד רחבה ולקשור למקום כואב.

נגד נמשים: לשפשף את העור עם הנמשים בתמיסה מרוכזת של סודה (7 כפיות סודה על כוס מים חמימים) פעמיים ביום, בוקר וערב.

מקום של מכה (סימנים כחולים וכן נפיחויות כתוצאה מהמכה): למרוח על קליפת תפוח אדמה דבש, לפזר עליו סודה ולשים למקום.    צהבת לפעמים מלווה בגירודים. במקרה כזה מומלץ לעשות אמבטיות חמות בתוספת סודה.

תופעות לוואי: אין תופעות לוואי בשימוש חיצוני בסודה.

בשימוש פנימי במקרים בשל צריכה ממושכת יכול להווצר מצב של עודף סודה. תסמינים של עודף סודה: חוסר תאבון, בחילות, כאב ראש וכאב בטן. במקרים כאלה יש להפסיק לקיחת סודה מיידית.   למי אסור לשתות סודה? לאנשים עם חומציות נמוכה של קיבה, לאנשים המקבלים תרופות סותרי חומצה ולאנשים ששותים הרבה מים מינרלים בסיסיים.